Ik vind het heerlijk om lekker door een winkel te struinen en ondertussen te bedenken of ik er iets mee kan. Zo kwam ik deze onderzetters voor pannen tegen van rotan. Rotan in de kinderkamer is ‘hip en happening’. Het is ook heel leuk te combineren met andere accessoires met bijvoorbeeld dieren. Gelijk kreeg ik het idee om er een leuke dierenkop van te maken! Het is een beer geworden.

Om deze beer ook te maken heb je nodig:

  • Wol of katoen in de kleuren zwart en licht roze
  • Naald voor wol
  • Haaknaald 2,5
  • Rotan onderzetter voor pannen
Om deze beer ook te maken heb je nodig: Wol of katoen in de kleuren zwart en licht roze Naald voor wol Haaknaald 2,5 Rotan pannenonderzetter
DIY dierenkop rotan maken ANNIdesign 03
DIY dierenkop rotan maken ANNIdesign 04
DIY dierenkop rotan maken ANNIdesign 01

Stap 1 = Neus en mond

Ik ben begonnen met een lange draad katoen de neus op de onderzetter te naaien. Vanuit het midden heb ik eerst een driehoek uitgezet en deze ben ik gaan vullen met steken heen en weer. De mond heb ik ouderwets vinger gehaakt, maar je kan het natuurlijk dit ook met de haaknaald doen. Totaal heb ik per ronding 50 steken gemaakt (dus dit 2x maken). Leg de mond er eerst los op om te kijken hoe de mond het mooiste staat. Vervolgens maak je deze met kleine steekjes vanuit achteren vast (niet te strak aantrekken). Met het restant van de draad na het vingerhaken, heb ik de mond gevuld.

Stap 2 = Ogen

De ogen heb ik ook van katoen gemaakt. Deze heb ik wederom gevingerhaakt. Wel iets korter: circa 30 steken. Deze niet te kort afknippen zodat je de ogen vast kan hechten aan de achterkant. Vervolgens heb ik in elke streng 4x een knoop gelegd. Zo ontstaat er een bolletje. Daarna goed de positie bepalen en met een naald door de onderzetter steken en aan de achterkant afhechten.

Stap 3 = Wangen

Wangen maken de beer toch een stuk schattiger. Als je niet kan (of wil) haken zou je ook vilt kunnen kopen en de oren en wangen daarvan maken en vastlijmen. Ik heb de wangetjes wel zelf gehaakt. Maak daarvoor een ring van 4 losse en sluit de ring. Dan 3 losse (1e stokje) en daarna 9 stokjes in de ring haken (10 stokjes). Daarna in elke lus 2 vasten (meerderen) om hem mooi op maat te maken. Weer een lange draad overhouden en hiermee kan je met steekjes vanaf de achterkant de wangen vastzetten (niet te strak aantrekken). Dit natuurlijk x2 doen.

Stap 4 = Oren

Ook deze heb ik gehaakt, maar met vilt kan dus ook. Maak een ring van 4 losse en sluit deze  Dan 3 losse (1e stokje) en daarna 8 stokjes in de ring haken (nu heb je een half rondje). Draai je haakwerk om en haak weer 3 losse (stokje) en haak nu in elke lus 2 stokjes (14 stokjes). Daarna weer je haakwerk omdraaien en in elke lus 2 vasten, 1 vasten om en om. Weer een lange draad afknippen en de oren met lussen aan de achterkant vastzetten.

Enjoy!

Klaar is de geweldige dierenkop. Ik heb gelijk zin om nog meer varianten te maken en deze leukerd gebruikt om mooie foto’s te maken van onze nieuwe producten.

Succes & deel jouw creaties op onze social media kanalen. Leuk!

Groetjes, Anne