Een kaartenhanger is eigenlijk ook heel makkelijk zelf te maken. Handig voor in de kinderkamer om de verdwaalde knutselwerkjes en kaartjes aan op te hangen.

Je kan hem zo lang maken als je wilt. Ook hoe je de hanger precies wil indelen. Dit is natuurlijk maar een van de vele mogelijkheden.

Nodig om dit voorbeeld te maken

  • Touw van ca 1m lang, bijvoorbeeld witte jute touw
  • 6x pompon
  • 6x kleine houten knijpertjes
  • 6x veelvlak houten kralen van 20mm
  • 31 ronde houten kralen van 12mm
  • Naald en garen

STAP 1
Naai eerst de pompons vast aan de knijpertjes. Je kan het ook lijmen, maar bij mij zit altijd alles daarna onder de lijm en blijft het uiteindelijk als nog niet plakken. Dus  als ik lijm kan ontlopen, dan doe ik dat.

Je knipt een stuk garen af en doet dat aan de naald. Je haalt hem door de pompon heen en een stukje verder weer terug (zie afbeelding). Je knipt de naald van het draad. Door het draad een paar keer om de knijper heen te draaien en deze goed aan te trekken (zie afbeelding) kan je het nu vastknopen. Het overtollig draad kun je afknippen (niet te kort anders heb je de kans dat de knoop er uitgaat). Dit doe je ook bij de andere 5 knijpers en pompons.

STAP 2
Leg alle kralen met de knijpers in de volgorde hoe je het wil hebben. Zo krijg je een beetje idee hoe het zal worden en kan je nog gemakkelijk schuiven.

Is het naar wens? Pak dan het touw en maak dat aan de naald vast. Rijg eerst 2 kralen aan het touw en steek de naald weer terug in de tweede kraal (zie afbeelding). Knoop het goed vast en je hebt een prima begin. Knip het niet te kort af. Het andere lange losse deel van het touw gebruik je om de andere kralen te rijgen. De knijpers rijg ik niet mee, deze knijp ik er later aan vast.

STAP 3

Aan het einde van de kaartenhanger ga je met de naald weer terug de laatste 3 kralen in. Er ontstaat een lus. Maak daar een losse knoop in en duw deze naar beneden en trek hem daar aan. Knip het overtollig draad weg, de knijpers met de pompoms ertussen en klaar!

Succes met maken & deel jouw creaties op de verschillende social media kanalen en tag ANNIdesign. Leuk!