Mijn dochter is er ook zo’n één. Natuurlijk heel leuk als je kind creatief is, alleen wat doe je met al die knutselwerkjes? Tijdens het verbouwen van haar kamer was er een loos muurtje tussen het raam en de grote muur. Dat bracht mij op een geweldig idee: bekleden met kurk!

Mijn dochter is er ook zo’n één…. Een crea-bea type. Natuurlijk heel leuk als je kind lekker creatief is, alleen wat doe je met al die knutselwerkjes? Tijdens het verbouwen van haar kamer was er een loos muurtje tussen het raam en de grote muur. Dat bracht mij op een geweldig idee: bekleden met kurk!

Een muur van kurk is een leuk idee om de kinderkamer aan te kleden en meteen te kunnen ordenen. Je kind kan immers zijn of haar kunstwerken zelf een mooie plek geven. Mijn dochter is er in ieder geval heel blij mee!

Nodig om te maken

  • Kurkplaten en lijm
Kurk muur DIY ANNIdesign 02

Mijn werkwijze

Op internet heb ik kurkplaten (prikbord) besteld met bijbehorende lijm. Online zijn er genoeg aanbieders. Jouw plaatselijke doe-het-zelf zaak heeft het vast ook. Er is overigens ook kurk op rol. Dat heb ik wel eens gebruikt, maar vond het te groot en lomp om te monteren (mijn mening hè ?). Bij de platen heb ik nu wel twee zichtbare aansluit-lijntjes, maar als eenmaal van alles hangt zie je daar toch niks meer van. Zie jij ze op de foto nog?

De kurkplaten zitten zo op de muur. Hoe aan te brengen hangt af van de lijm. De aanbieder geeft vaak goed advies erbij.

Kurk over?

Heb je restjes van de kurk over? Niet weggooien, want je kan er heel simpel leuke prikborden van maken. Lees hoe>>

Succes met maken & deel jouw creaties op onze social mediakanalen. Leuk!

Groetjes, Ingeborg

Email = info@annidesign.nl
Facebook = facebook.com/webshopANNIdesign/
Instagram = instagram.com/ANNIdesign.nl/
Pinterest = pinterest.com/webshopANNIdesign/