Strepen op de muur kun je ook heel goed zelf maken. Ik leg je stap voor stap uit hoe.

bedje hout streep terracotta bruin eenhoorn bleek groen XL posters ANNIdesign

Nodig om dit voorbeeld te maken

  • Witte muurverf
  • Gekleurde muurverf
  • Roller
  • Potlood en afplaktape
  • eventueel een houten lat en waterpas

Stap 1

Schilder eerst de gehele muur netjes wit. Als je een andere kleur wilt dan wit, kan dat natuurlijk ook. Doe wel eerst de lichte kleur, want anders heb je kans dat de donkere kleur door de lichte heen blijft schijnen.

Laat dit heel erg goed drogen. Op het oog droog betekent niet helemaal droog. Voor compleet drogen staat eigenlijk 4 weken. Er is zo minder kans dat je straks met tape de verf van de muur los te trekt.

Stap 2

Teken eerst de verticale lijnen lichtjes met potlood af. Niet te hard met je potlood drukken, want anders krijg je putjes in de muur en daar is lastiger overheen te schilderen.

Wil je allemaal even dikke stroken schilderen? Tip: gebruik een lange plank. Het liefste eentje met een rechte zijkant (niet rond geschuurd, want dat is lastig aftekenen) in de juiste dikte van de strook. De plank hoeft overigens niet dezelfde hoogte te hebben als de muur. Je kan de plank natuurlijk ook naar boven en beneden plaatsen. Het is wel handig om dit dan met ze tweetjes te doen.

Nog een tip: Gebruik voor de eerste streep een waterpas. Zo weet je zeker dat de strepen straks loodrecht zijn.

Stap 3

Nu is kun je de lijnen afplakken. Doe dit net 1mm naast de potloodlijn. Zo voorkom je dat je straks deze lijnen terugziet op de muur. Het is precisiewerk en vraagt geduld. Gebruik goed afplaktape, dat maakt echt verschil. Laat je hiervoor adviseren in de bouwmarkt of de verfwinkel.

Stap 4

Het schilderen van de strepen doe je met een roller (niet te groot) voor het mooiste resultaat. Zet de verf op de muur van boven naar beneden en verdeel vervolgens de verf op de muur van links naar rechts. Op deze manier vul je de ruimte tussen de tape het beste.

Is je muur een beetje bobbelig en wil je toch strakke witte strepen? Schilder dan de strepen eerst voor met wit. De gaatjes naast de bobbels vullen zich dan met wit. Wel weer goed laten drogen. Een dag later kun je daarna de mooie terracotta bruin aanbrengen of natuurlijk een andere leuke kleur. Tips van muurverf>>

Stap 5

Na het verven van de strepen kun je de tape eraf trekken. Doe dit met beleid! Trek de tape niet naar je toe, maar trek deze voorzichtig naar beneden.

Nu ben je klaar en kun je samen met jouw kleine spruit genieten van je eigen gemaakt mooie muur.

Succes & deel jouw creaties op de social media kanalen en tag ANNIdesign. Leuk!